Vánoční čas na MŠ Orlík Orlová

 

I na MŠ Orlík v Orlové – Porubě se společně s dětmi připravujeme na nadcházející Vánoce. Věnovali jsme některá dopoledne voňavému pečení vánočního cukroví, které jsme následně ochutnali na "Dopoledních čertovinách" dne 10.12.2021 i s Mikulášskou nadílkou.

Celý rok  posléze zakončíme "Svátečním vánočním dopolednem", a to v třetím adventním týdnu, kde si s dětmi připomeneme různé lidové zvyky, týkající se celého vánočního období. Spojíme jej se zpěvem vánočních koled, krájením jablíček, pouštěním ořechových skořápek po vodě a s výrobou ovocných svícnů, které děti předají svým rodičům při rozloučení a odchodu domů.

Snad každý z nás má Vánoce spojené kromě jiného i s betlémem nebo jesličkami a nedovede si bez nich tyto svátky představit. Dnes jsou betlémy jedním ze symbolů Vánoc a staví se nejen v rodinách, ale také v mateřských školách. Dne 6.12.2021 měla proběhnout v Domě kultury města Orlové soutěž spojená s výstavou na téma „Nejkrásnější Betlém“. Děti z MŠ Orlík se do této soutěže zapojily. Podílely se na výrobě vánočního Orlovského betlému s dopomocí p. učitelky Molnárové. Bohužel na základě zpřísněných opatření byla akce k našemu zklamání zrušena. Ale přesto, že se letos nemůžeme této soutěže zúčastnit, nesmutníme, jelikož ručně a s láskou vyrobený Betlém bude krášlit a navozovat vánoční atmosféru u nás v MŠ.
Pevně doufáme, že společně s dětmi se v příštím roce nejen zúčastníme této nebo podobné akce, ale přijdeme se podívat na výstavu dalších betlému a výrobků spojených s tímto předvánočním časem.

Za článek: Bc. Kateřina Ligocká, vedoucí učitelka MŠ Orlík

 

 


Datum zveřejnění/aktualizace: 6.12.2021

Zpět na výpis