DĚTI Z MŠ OKRUŽNÍ SE UČÍ BRUSLIT NA LEDU

 

V předškolním věku je pro děti častý pohyb přirozenou součástí života, děti projevují nadšení při zkoušení různých druhů sportů. Bruslení na ledě přispívá ke zdokonalování pohybových schopností, podporuje psychickou a fyzickou zdatnost. Dětem pomáhá začlenit se do kolektivu a rozvíjí jejich manipulační a koordinační dovednosti. Díky tomu, že tento sport probíhá v chladnějším prostředí, dochází k otužování organismu a zlepšení schopnosti termoregulace. 

V současné " Covidové " době, bohužel některým dětem nedává možnost vykonávat sport, který je pro děti velmi důležitý. A proto jsme se rozhodli nabídnout dětem v naší mateřské školce BRUSLENÍ NA LEDU. 

 

Základy bruslení si děti vyzkoušely v pěti lekcích na zimním stadionu v Orlové. Učily se udržet rovnováhu, kličkovat mezi kužely, zastavit a jak šikovně upadnout. Tréninky vedly zkušení hokejisté a trenéři formou her a různých soutěží. Na ledové ploše děti nebyly samy, tréninky se konaly s žáky ZŠ Rychvald, což je vedlo k motivaci a vzájemné spolupráci.

 

Děti byly opravdu nadšenými a trpělivými žáčky, bruslení je bavilo a nic se nedělaly z občasného

pádu. Za to od nás mají velkou pochvalu. Také bychom chtěli poděkovat za organizaci zaměstnancům zimního stadionu, za zajištění teplých nápojů, který ohřál nejen děti, ale i nás paní učitelky i za možnost předškolákům zapůjčit brusle a helmy. Dovednost bruslit na ledě je pro děti přitažlivá i z důvodu, že se uplatňuje v několika zimních sportech.

Takže pokud Vám děti doma řeknou, že by chtěly být hokejistou nebo krasobruslařkou budeme rádi, že jsme k tomuto kroku trochu pomohly i my. 

 

 

 

                                                                              Za MŠ Okružní 917 Táňa Hrušková

 


Datum zveřejnění/aktualizace: 22.11.2021

Zpět na výpis