UČNI Z DAKOLU HOSTILI DĚTI ZE ŠKOLKY OKRUŽNÍ

Začátkem listopadu proběhl ve školce Okružní projektový týden zaměřený na zdravý životní styl dětí předškolního věku. Formou her děti zjistily správné zásady hygieny a péče o tělo člověka. Pohybové dovednosti rozvíjí v rámci celoročního projektu Se Sokolem do života – Svět nekončí za vrátky, cvičíme se zvířátky.

Prostřednictvím Pyramidáčkovy kouzelné pyramidy děti poznávaly různé potraviny, které přiřazovaly do pyramidy zdravé výživy, vytvářely pomocí obrázků zdravý a nezdravý talíř a dozvídaly se, co je pro jejich životosprávu prospěšné. Zkoumaly ovoce a zeleninu všemi smysly, ochutnávaly a samy si vybíraly ke svačině zeleninové mňamky. Motivy ovoce a zeleniny se objevily ve výtvarných a pracovních činnostech.

Poznat profesi kuchaře a číšníka umožnilo dětem střední odborné učiliště DAKOL v Orlové. Kuchaři připravili zdravou svačinu, kterou si děti zdobily výběrem zeleniny. Práci číšníků pozorovaly při přípravách míchaných fresh nápojů, které si podle své chuti doladily ovocem.

Závěrem navštívily učebnu zahradnických prací, kde žáci tvořili vánoční ozdoby z přírodnin. Překvapením pro děti byly dárečky v podobě keramických zápichů do květin, které pro ně studenti vyrobili.

Byly touto zážitkovou návštěvou nadšené. Vedení a učitelům SOU DAKOL, kteří vše zorganizovali a vedli, velmi děkujeme. Našim cílem bylo formovat správné postoje a návyky v oblasti stravování, pohybových a duševních aktivit. Věříme, že se nám podařilo v našich nejmenších vzbudit o toto téma zájem,“ okomentovala akci učitelka z MŠ Okružní Naděžda Ligocká.


Datum zveřejnění/aktualizace: 10.11.2021

Zpět na výpis