Speciální třídy ZŠ Jarní objevují taje Dětského ranče

I když předpověď počasí nebyla příliš příznivá, vyjeli jsme s žáky speciálních tříd s batůžky plnými dobrého jídla a plni očekávání směr Hlučín. Cesta rychle ubíhala a zanedlouho jsme byli na místě. Na samotném okraji města stál veliký ranč, kde již na nás čekala paní průvodkyně, která nám připravila bohatý program. Ukázala nám celý areál včetně stájí, vysvětlila, jak to na ranči funguje, prohlédli jsme si a nakrmili zvířátka, pohladili si lamu, poníky a oslíky. V ohradách jsme našli také kozy, ovce, krocany, zajímavé slepice, kachny, husy, králíky a dokonce i klokany.

Největším zážitkem pro nás ale byla rekondiční jízda na koni. Jezdili jsme jako praví kovbojové. V další části ranče jsme našli zajímavosti z jednotlivých světových kontinentů včetně informačních tabulek. Viděli jsme například týpí s indiány, pyramidu nebo japonskou zahradu s jezírkem. Poté jsme šli prozkoumat dětské hřiště se spoustou prolézaček, houpaček a skluzavek. Na oběd jsme si opekli špekáčky a zazpívali písničky u ohně. Domů se nám vůbec nechtělo, ale co naplat. S plnými bříšky, spustou zážitků a úsměvem na rtech jsme se vrátili zpět ke škole.

Tímto chceme poděkovat Nadaci OKD, která projekt "ZOOTERAPIE" podpořila a my se tak mohli vypravit do tajů ranče, jehož aktivity pomáhají dětem s postižením zapomenout alespoň na chvíli na svůj handicap, nadchnout se pro sport, věřit si a překonávat překážky.

Mgr. Monika Chvějová

 


Datum zveřejnění/aktualizace: 7.10.2021

Zpět na výpis