RESTART sborů na ZŠ K. Dvořáčka

Již dva roky se nemohou naši žáci z hudebních tříd věnovat své profilaci, a to rozšířené výuce hudební výchovy. Poslední koncert, který jsme pro veřejnost uskutečnili, byl vánoční koncert v prosinci roku 2019.

Od začátku tohoto školního roku není konečně zpěv striktně zakázán, a proto se naši žáci a sbormistři mohli pustit do práce.

Ovšem nebude to jednoduché. Každý, kdo se nějaké aktivitě věnuje, ví, že dva roku bez tréninku je dlouhá doba a bude náročné tuto ztrátu dohnat.

V současné době plánujeme po dvou letech soustředění pěveckých sborů a pevně věříme, že do uskutečnění se nezpřísní podmínky a naši žáci budou moci jet. Dle průzkumu třídních učitelů je o soustředění velký zájem jak ze strany žáků, tak jejich rodičů.

První vystoupení by se mohlo uskutečnit v rámci Krajské přehlídky dětských pěveckých sborů, která se uskuteční 25. - 26. 10. u nás v Orlové. Letos by se nemělo jednat o soutěž, ale jen o přehlídku, protože všechny sbory se potýkaly se stejnými problémy jako my.

Pokud bude vše v pořádku, tak se rodiče a široká veřejnost může těšit na vánoční koncert našich sborů, který je naplánován na 14. 12. v DKMO.

Závěrem chci poděkovat všem rodičům, žákům a zaměstnancům školy za bezproblémový rozjezd školního roku a pevně doufám, že notebooky budeme tento školní rok využívat jen ve škole.

 

                                                                                                                                             Mgr. Zdeněk Nowak, ř. š.

 


Datum zveřejnění/aktualizace: 21.9.2021

Zpět na výpis