DEN MAMINEK VE ŠKOLCE HUSOVA

V neděli 9. 5. měly maminky svátek a jelikož je tradicí, že tento svátek slavíme i u nás v MŠ, nebyl tento rok vyjímkou a přichystali jsme pro maminky krátký program a dárečky.

Školka zahájila opět provoz od 12.4., kdy mohli nastoupit pouze předškoláci, přesto jsme nezaháleli  a na svátek jsme se připravili. Děti vyrobily pro maminky papírové kytičky, přáníčka s vlastní kresbou a podpisem. Nejvíce je zaujalo pečení lineckého srdíčka. Připravily si těsto, vážily suroviny, hnětly, válely a nakonec vykrajovaly srdíčka. Samozřejmě si vykrojily i pro sebe, aby mohly posoudit, zda bude mamince srdíčko chutnat. Po upečení je slepily a pocukrovaly, vše za dohledu a pomoci paní učitelky. Děti si počínaly opravdu zručně, z čehož jsme usoudily, že doma s maminkami pomáhají péct cukroví.

V pátek se děti ustrojily do „školkových sukýnek, kalhot a triček“ a program mohl začít. Děti se naučily básničku, písničku, taneček a paní učitelka každého nafotila a natočila na video, pak následně emailem každé mamince zvlášť odeslala. I když to bylo trochu netradiční vzhledem k situaci jaká je, tak jsme chtěly, aby maminky nebyly ochuzeny o vystoupení dětí k jejich svátku. Odpoledne, když děti odcházely domů, tak s kytičkou, přáním a srdíčkem utíkaly naproti, maminku objaly a řekly „maminko mám tě moc rád/a". A to nás učitelky zahřálo na srdíčku s myšlenkou, jaké to máme v té naší školce šikovné děti.

Doufáme, že příští rok budou moci přát již všechny děti a maminky se budou moci přijít na své děti do školky podívat.

Milada Visorová
MŠ Husova


Datum zveřejnění/aktualizace: 12.5.2021

Zpět na výpis