ZŠ K. Dvořáčka 1230 - Čarodějnický rej ve školní družině

Čarodějnice mají rej 30. dubna, a to hlavně k večeru, když se přiblíží noc. Scházejí se na kopcích a křižovatkách cest. Před ohni prchají. Na noc z 30. dubna na 1. květen se však dá pohlížet i jinak. Nejde v ní ani tak o magii, čarodějky a démony, ale o lásku a oslavu života. Keltský svátek Beltine, připadající na noc 30. dubna a následující 1. květen, se vedle jiného hlásí k tradici dnu lásky s nezbytným polibkem pod rozkvetlým stromem. Oba "svátky" tak mají bohatou historii.


Vraťme se ale k tzv. čarodějkám.


S dětmi jsme si uspořádali vlastní rej a to již v odpoledních hodinách, abychom předešli setkání s výše zmíněnými zákeřnými čarodějkami. Čekal nás čarodějnický program se soutěžemi, průvodem kouzelných bytostí, porovnáváním masek.

V atriu školy byla pro mladé čaroděje a čarodějky připravena dráha s úkoly - skoky, běh, skok přes švihadlo, další disciplínou byl slalom na košťatech, házení míčků do tlamy ošklivého obra, shazování kuželek. Ve třídách pak měly děti připraveny magické úkoly, hledaly schované magické předměty a obrázky čarodějů a čarodějek z jiných světů. Plnily pracovní listy s úkoly pro pravé čaroděje, kreslily kouzelné formule na kameny, poznávaly bylinky. Pro ty méně šikovné učence byly nachystány omalovánky s tématikou pálení čarodějnic či s vyobrazením vysoce postavených mágů. V některých odděleních se také ozývala magická hudba a v jiných, pro změnu, se děti ponořily do příběhu jim nejznámějšího čaroděje – Harryho Pottera.

Všechny děti na konci dne odcházely s úsměvem a odměnou.

Děkujeme rodičům za spolupráci při vytváření kostýmů.

                                                                                     Vychovatelky ŠD

 


Datum zveřejnění/aktualizace: 11.5.2021

Zpět na výpis