DISTANČNÍ VÝUKA V MŠ HUSOVA BYLA PLNÁ ZÁBAVY

V měsíci březnu se opakoval scénář z minulého roku a kvůli narůstajícímu počtu nově nakažených nemocí  Covid-19 byly i mateřské školy opět uzavřeny. Každá mateřská škola se snažila zajišťovat distanční vzdělávání pro své předškolní děti a MŠ Husova v Orlové-Městě samozřejmě také.

Naším cílem bylo, aby děti nezůstaly mimo vzdělávací systém a každý pracoval přiměřeně svým možnostem a podmínkám. Na začátku týdne jsme dětem zasílaly srozumitelné náměty, které mohly být realizovatelné v domácím prostředí. Nezapomněly jsme na mladší děti, pro než  byly činnosti upraveny dle jejich věku.

Děti si jednoduše, hravě a hlavně zábavně mohly vyzkoušet nejen práci s počítačem při zhlédnutí prezentace, ale rovněž práci s pracovními listy, grafické cviky, pohádky, cvičení podle říkanek. Tímto způsobem se mohly rozloučit se zimou, s paní Vesnou přivítat jaro, vyzkoušet si při týdnu profesí, jaké by to bylo stát se např. zedníkem, kadeřnicí, pekařem atd.

Také nám děti představily svoji oblíbenou knížku, protože březen je měsíc knihy. Vše z toho děti zvládly přímo ukázkově. Dokonce si za asistence dospěláka vyzkoušely podle obrázkového receptu upéct pizzu nebo beránka a ozdobit si tak velikonoční stůl.

Fotky, na kterých jsme mohly vidět jejich počínání, nám rodiče poctivě zdokumentovali a pravidelně zasílali. Právě komunikace mezi rodičem a učitelem je v takovémto období důležitější než obvykle a my si ji jako kolektiv pracovnic v MŠ Husova v Orlové Městě nesmírně vážíme.

To, že máme děti plné nápadů a kreativity se ukázalo i ve výtvarné soutěži pořádané DDM Orlová, které se zúčastnily. Naše malířky se s chutí pustily do práce a jejich snaha se setkala s úspěchem, protože děvčata získala nádherná první místa.

Přestože to děti i rodiče zvládali, všichni už se těší zpátky do školky.  Předškolní děti se už dočkaly a věříme, že i ty mladší brzy uvítáme v našich třídách a budeme si všichni užívat školkových radostí.

Bc. Naděžda Chorzempová
Mš Husova, Orlová-Město


Datum zveřejnění/aktualizace: 21.4.2021

Zpět na výpis