Školství, MAP II a jak dál ...

Školy i školky máme uzavřené, vypadá to jako ticho, klid a pohoda ve školství. Opak je pravdou. Nejen, že probíhá pravidelně distanční výuka, která není jednoduchá pro pedagogy ani žáky a už vůbec ne pro rodiče. Ředitelé řeší neustále nové situce a pokyny z MŠMT, které někdy vyvíjí mnoho úsilí, aby školáci pochopili co "tím básník myslel a jak postupovat dál".  Stále nové situace a problémy. Bohužel situace je složitá a snažíme se všichni najit řešení. Nejenom pedagogové a rodiče si přejí, aby se otevřeli školy, paradox je, že si to přejí i žáci, (kdoby řekl, že se těší do školy) chybí jim spolužáci, kontakty, akce ... veselí mezi vrsteníky. 

V rámci ORP je v akci projekt MAP II - ORP Orlová, spočívá právě v tom, že se mají setkávat především žáci v rámci škol a mají spolupracovat a vyměňovat si zkušenosti pedagogové. No jo, ale stále to nejde, členové 7 pracovních skupin vymýšlejí aktivity, neustále je mění a přizpůsobují době, snad se dostaneme k realizaci akcí v rámci Orlové, Doubravy i Petřvaldu. Musíme věřit, že se situace změní a konečně uvidíme na akcích veselé děti.

V tuto chvíli nezahálíme a věnujeme se pedagogům, kterým po jejich distanční výuce nabízíme on-line semináře, webináře, školení.

Na jednu stranu se využívá prázdných prostor škol, kdy zřizovatel provádí opravy, rekonstrukce a modernizaci, ale kdy je žáci uvidí, to nevíme. Situace je tíživá pro všechny, je škoda, že nemůžeme navštívit školy plné smíchu, ocenit pedagogy na slavnostním setkání za jejich  záslužnou práci u příležitosti Dne učitelů, loni to bylo komplikované, letos uvidíme, ale nebojte nezapomeneme. Věřím, že se nám podaří realizovat všechny akce v rámci MAPu, to budou žáci koukat, jaká překvapení je čekají ... říká Miroslav Koláček, místostarosta.

Držme si palce a věřme tomu, že po Velikonocích se něco změní.

P.K. OMFŠK


Datum zveřejnění/aktualizace: 17.3.2021

Zpět na výpis