MŠ Na Vyhlídce 1143 - Naše děti si užívají interaktivního vzdělávání

Rozhodli jsme se jít naproti modernímu směru ve vzdělávání, a proto mají děti z Mateřské školy Lesní a Mateřské školy Na Vyhlídce možnost rozvíjet své předškolní vzdělávání pomocí interaktivních kateder Omnneo Sweetbox, které byly zakoupeny v rámci rozvojového programu Šablony.

Tato unikátní vzdělávací pomůcka umožní dětem prohlubovat či získávat nové znalosti ze všech vzdělávacích oblastí, rovněž oddechnout si u her anebo například sledovat pohádku promítanou na stěně, čímž se ze třídy stane úžasný kinosál.

Interaktivní katedry Sweetbox na našich třídách lákají k prozkoumání už od prvního pohledu. Jejich krásný vzhled sovičky a žabičky ihned upoutá dětskou pozornost. Tyto, pro nás, kouzelné boxy obsahují zabudovaný tablet plný vzdělávacího a zábavného obsahu, který se promítá na velkou měkkou podložku umístěnou na zemi. Děti tak mají možnost nabývat vědomosti a hrát si ve svém nejpřirozenějším herním prostředí.

Vzdělávací nabídka umožňuje paním učitelkám obohatit denní činnosti například o IQ hry, předmatematické představy, zrakové i sluchové vnímání a mnoho jiných aktivit. Děti mohou díky interaktivního pera ovládat a plnit zadaný úkol či hru rovnou z podložky nebo si třeba vybarvit obrázek. Možností je nespočet. Pozornost upoutá třeba vzdělávací video, úsměv na tvářích pak vykouzlí promítání společných fotek. Děti i paní učitelky jsou nadšené a každý den se těší na nové zážitky a poznatky. Až situace dovolí, přizveme také kamarády z MŠ Kpt. Jaroše, kam ho snad také brzy pořídíme.

Jsme moc rádi, že máme možnost využívat moderní technologii v tom nejlepším smyslu a oživit každodenní vzdělávací aktivity dětí našich mateřských škol. 

 

Bc. Adéla Polášková, učitelka MŠ Lesní

 


Datum zveřejnění/aktualizace: 11.3.2021

Zpět na výpis