MŠ Okružní 917 - Čertí týden ve třídě Motýlků

„Paní učitelko, existuje opravdu čert?“ „Opravdu odnáší zlobivé děti do pekla?“ Na tyto otázky hledaly odpovědi děti z mateřské školy Okružní. Tak jako loni i letos byl příchod Mikuláše a jeho věrných pomocníků anděla a čerta očekáván nejen s radostí, ale i s malými obavami. Avšak čertím dováděním a pekelnými hrami jsme nepříjemné pocity zahnali a naplno si užívali aktivity a činnosti, které dětem byly příjemné. A jak takový čertí týden ve třídě Motýlků probíhal?  Děti si společně s paní učitelkou postavily peklo i s pekelným trůnem pro samotného Lucifera. Společně si povídaly, jak to v pekle vypadá a jak vlastně vypadá čert. „Černý, chlupatý, velký, rohatý, má ocas!“ znělo třídou.

Intenzivní prožitek zažily hned v pondělí, když jim paní učitelka pustila vzkaz od samotného knížete pekel – Lucifera, který dětem zadal pekelné úkoly. Starší děti měli za úkol ve dvojicích postavit čertí rozhlednu a mladší děti hráli ve třídě čertí pexeso. V úterý se děti naučily hrát čertí karty, navštívily pekelnou kuchyni a ochutnávaly suroviny, které mají čerti nejraději. Ve středu si děti mohly vybrat a vyrobit prostorovou postavu anděla nebo Mikuláše. Ve čtvrtek se seznamovaly s čertím počítáním.

Avšak každý splněný úkol, obzvláště v pekle, si zaslouží odměnu. Odměnou za splnění všech Luciferových úkolů byla pekelná medaile.  Medaile, která ochrání všechny děti i ty malinko zlobivé, aby je čert neodnesl do pekla. Magická síla se projevila ve chvíli, kdy k nám do třídy vstoupil Mikuláš s čertem. Všechny děti řekli básničku a zazpívaly písničku, kterou doprovodily pohybem.

Vše dopadlo dobře. Děti byly odměněny dobrotami a Mikuláš i se svým černým pomocníkem se rozloučili. A děti protože to všechno tak statečně zvládly, si zatancovaly čertí taneček jen tak pro radost.

                                                                                         Bc. Lucie Franková,

                                                                                      učitelka třídy Motýlků

 

 


Datum zveřejnění/aktualizace: 9.12.2020

Zpět na výpis