ZŠ MLÁDÍ se aktivně staví ke sdílení!

Celoroční motto letošního školního roku máme: PODPORA SDÍLENÍ. Po návratu z prázdnin se třídní kolektivy na třídnických hodinách věnovali tomuto tématu a v každé ze tříd vznikla výzdoba, která to potvrzuje. Co třída, to originál!

Zvládli jsme také proškolit šest tříd na téma Rizika internetu a komunikačních technologií v rámci preventivních programů podpořených z nadace O2 chytrá škola, protože je nám jasné, že sdílení bez rozumného a bezpečného používání technologií nejde.

V době distanční výuky se situace se sdílením velmi zkomplikovala a většinou se sdílely školní práce. A tehdy vznikl nápad, že by bylo dobré podpořit osobní sdílení mezi lidmi. Kampaň DÍKY, ŽE O TOBĚ VÍM!  je určena pro širokou veřejnost a ZŠ Mládí se do ní zapojila. Má za cíl povzbudit druhé ke sdílení a pomoci vyjádřit to, že si druhého vážím a záleží mi na tom, co mi sděluje...

Jednoduchým způsobem může kampaň podpořit každý. Použije-li logo, nebo jen motto “Díky, že o Tobě vím!” a ocení tak své blízké tímto poděkováním.

Na ZŠ Mládí jsme loga roznesli do jednotlivých tříd. My učitelé si vážíme toho, že se s žáky můžeme sdílet. Jakou měrou se žáci zapojí, je jen na nich.

 

Mgr. Lenka Pastirčáková

školní metodička prevence

ZŠ Mládí Orlová

 


Datum zveřejnění/aktualizace: 7.12.2020

Zpět na výpis