MŠ Ke Studánce 1033 - Nové zákoutí

Na školní zahradě MŠ Ke Studánce vzniklo nové zákoutí s živlem oheň,

děkujeme PdF OU a studentu Filipovi

 

Školní zahrada mateřské školy Ke Studánce byla v loňském školním roce obohacena o další herní interaktivní prvky, jimž vévodí čtyři živly – země, voda, vzduch a oheň. A právě zákoutí s živlem ohně změnilo zásadně svou podobu. Jak se to stalo.

Mateřská škola spolupracuje s Pedagogickou fakultou Ostravské univerzity. Využili jsme této spolupráce a nabídli studentům možnost získat zde množství zkušeností v rámci recipročních aktivit. Jedná se o systém, který každému studujícímu nabízí možnost vyzkoušet si v rámci nepovinných aktivit různé činnosti, týkající se studovaného oboru, ale také mimo něj. Navrhli jsme realizaci malby na zeď na námi zvolené téma. Fantazii a představám studentů o jeho výtvarné ztvárnění jsme ponechali zcela volný prostor.

Této příležitosti využil student 3. ročníku PF OU p. Filip Sukeník a zátiší na zdi se symbolem ohně obohatil o nádhernou malovanou přírodní scenérii se symboly našich jednotlivých tříd. Děti mateřské školy měly možnost vznik jeho díla nejen sledovat, ale rovněž se i částečně aktivně zapojit. Pod jeho vedením, si mohly vyzkoušet malovat na zeď, což pro ně bylo něčím mimořádným.

Děkujeme jemu, ale i PF OU za vznik kouzelného koutku. Děti jsou z něj nadšené a určitě se bude líbit i rodičům. Prostranství naší školní zahrady je ním rozzářené a podmanivé. Malovanou scenérii využijeme i v rámci edukačních aktivit mateřské školy.

 

MŠ Ke Studánce, Orlová

 


Datum zveřejnění/aktualizace: 11.8.2020

Zpět na výpis