ZŠ Jarní - Šití roušek

Šití roušek na Jarní

Jak všichni víme, dnešní situace v České republice bohužel není lehká. Koronavirová pandemie se týká nás všech a je potřeba k této skutečnosti přistupovat skutečně zodpovědně. Znamená to tedy i dodržování nastavených pravidel, včetně povinného zakrývání úst a nosu na veřejnosti, k čemuž slouží mimo jiné také „šité roušky“.

Ihned po zavedení tohoto opatření a zjištění nedostatku těchto ochranných pomůcek se naše šikovné a obětavé asistentky pedagogů s obrovským nasazením zapojily do jejich šití svépomocí a rozhodly se tedy celostátní karanténu využít pro dobrou věc.

Touto cestou tedy posíláme velké poděkování všem rukám na šicích strojích, které denně projíždí metry látek a nezištně pomáhají s výrobou látkových roušek. Jejich solidarita a ochota šít roušky nejen pro rodiče a děti naší školy každým dnem nabírá na intenzitě a každý jejich výrobek v sobě skrývá osobní symboliku. Veselost a hravost motivů roušek mnohdy vyvolává úsměv a pozvedá dobrou náladu, která je v této době tolik potřebná snad stejně jako právě šité roušky.

Ještě jednou tedy děkujeme všem asistentkám naší školy, které se do této výzvy zapojily a pomáhají svému okolí a věříme, že společně tuto situaci zvládneme!

Duszková Radomíra

V Orlové 3. 4. 2020       

 


Datum zveřejnění/aktualizace: 3.4.2020

Zpět na výpis