DŮLEŽITÁ ZPRÁVA - ZAVÍRAJÍ SE ŠKOLY

Dobrý den,


informujeme Vás o zprávě z tiskové konference vlády:

Ministerstvo zdravotnictví vydalo kvůli koronaviru zákaz pořádání kulturních, sportovních i společenských akcí s počtem nad 100 osob. Zákaz začne platit v úterý od 18:00. Opatření bude platit do odvolání. Zákaz se nevztahuje na schůze, zasedání a podobné akce ústavních orgánů, orgánů veřejné moci či soudů, řekl Babiš. Současně od středy zavírá základní, střední a vyšší odborné školy. Vysoké školy si v této věci rozhodnou každá samostatně. Otevřeny nadále zůstávají i mateřské školy a jesle.

S účinností od úterý 10. 3. 2020 od 18:00 se zakazují divadelní, hudební, filmová a další umělecká představení, sportovní, kulturní, náboženské, spolkové, taneční, tradiční a jim podobné akce, výstavy, slavnosti, poutě, ochutnávky, trhy a veletrhy, a to jak veřejné, tak soukromé přesahující ve stejnou chvíli 100 osob. A to do odvolání tohoto mimořádného opatření.

Zákaz se nevztahuje na schůze, zasedání a podobné akce ústavních orgánů, orgánů veřejné moci, soudů a jiných veřejných nebo soukromých osob, které se konají na základě zákona.

Zdroj:
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/cesko-ma-prvni-pripad-koronaviru-bez-prime-spojitosti-s-italii-91853?seq_no=1&source=hp&dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku&utm_campaign=null


V příloze naleznete:
„Mimořádné opatření Ministerstva ČR ze dne 10.3.2020“.

Doporučujeme sledovat webové stránky škol.



Připojené dokumenty:

Dokument ke stažení PDF [214.7KB]

Datum zveřejnění/aktualizace: 10.3.2020

Zpět na výpis