MAP II-ORP Orlová - Film V síti

V rámci projektu MAP II-ORP Orlová, žáci základních škol z Orlové, Doubravy  a Petřvaldu navštíví "Kino O" v DKMO a zcela zdarma shlédnou dokumentární film V síti. Vstupné žákům bude hrazeno z projektu  CZ.02.3.68/0.0/0.0/17_047/0009482.

Zdroj: https://www.o2chytraskola.cz/novinka/101/tema-zneuzivani-deti-na-internetu-oziva-diky-dokumentarnimu-filmu-v-siti

Téma zneužívání dětí na internetu ožívá díky dokumentárnímu filmu V síti

A nevadí, že je mi dvanáct? Tuto otázku pokládaly tři herečky na falešných dětských profilech mužům, kteří je oslovili na internetu.

Tak vznikl celovečerní dokument Barbory Chalupové a Víta Klusáka, který otevírá téma zneužívání dětí na internetu. O2 bylo iniciátorem filmu a  O2 Chytrá škola je partnerem preventivní kampaně a vzdělávacích aktivit, které na film navazují.

Prostřednictvím falešných profilů a tří zletilých hereček pečlivě vybraných tak, aby vypadaly mnohem mladší, tvůrci dokumentu přibližují, s čím se na internetu setkávají děti ve věku 11–13 let. Během deseti dnů natáčení ve třech dětských pokojíčcích věrohodně postavených v ateliéru se třem dívkám ozvalo 2 458 predátorů. Příběh vrcholí na osobních schůzkách, kde se herečky setkávají s predátory tváří v tvář pod dohledem ochranky a skrytých kamer.  

Po filmu přijde osvětová kampaň ve školách

Film je natočený ve dvou verzích. První celovečerní je určená široké veřejnosti. Druhá verze je kratší a vhodná pro děti už od 12ti let. Na film bude navazovat osvětová kampaň, jejímž hlavním partnerem je O2 Chytrá škola. Učitelé a žáci dostanou možnost zúčastnit se speciálních projekcí spojených s besedou s protagonistkami filmu a odborníky. 


Datum zveřejnění/aktualizace: 17.2.2020

Zpět na výpis