Úspěšná výtvarná soutěž pro ZŠ Mládí !

Úspěšná výtvarná soutěž pro ZŠ Mládí !

Každoročně na podzim se účastníme výtvarné soutěže „Svět dětské duše“, kterou pořádá místní Základní umělecká škola. Letošní téma bylo: Tam a zase zpátky.

Je zajímavé, kolik různých pohledů a nápadů na toto téma školáci našli.

Například prvňáčci z 1.B letěli na mnoha veselých balónech kolem světa. A doletěli si pro 1. místo! Třída 1.A naopak cestovala na kolech … a získala 3. místo!

Třída 2.B pojala své společné dílo jako veselý souhrn všech možných dopravních prostředků ve vzduchu, na souši i vodě. A vybojovala 1. místo!

Třída 3.A vytvořila krásné pohyblivé ptáky … a 2. místo v soutěži. A třída 2.B sestavila velkou stříbrnou raketu, kde z okýnek raketo koukají hlavy dětí. Raketa si doletěla pro 3. místo!

Také třída 6.A se pustila do kolektivní práce – jednalo se o velký létající balón se zátěžovými pytlíky, ve kterých se každý ze třídy ztvárnil … a bylo z toho 2. místo!

Ještě i 8.A pracovala společně. Vytvořila obrovskou nástěnnou mapu světa, kde se mnohé státy daly jako okýnko otevřít a najít tam obrázky daného státu a … 3. místo v soutěži!

Jako jednotlivec soutěžila Michaella Cenknerová … a získala 3. místo!

Tomáš Gincel z 9. A  třídy maloval Pozdrav z dovolené – krajinu … a získal 2. místo!

Protože se slavnostní vernisáž konala ve čtvrtek 28. 11.2019 odpoledne, a ten den probíhaly na celé školy škole třídní schůzky, udělala nám paní učitelka Josefková ze ZUŠ malou vernisáž s předáním cen v pátek dopoledne.

A tak si úspěšné třídní kolektivy i paní učitelky vše společně prohlédly a čerpaly inspiraci do dalšího ročníku.

Gratulujeme moc všem úspěšným malířům ze ZŠ Mládí.

Mgr. Věra Dörrerová

ZŠ Mládí Orlová


Datum zveřejnění/aktualizace: 5.12.2019

Zpět na výpis