Spolupráce ZŠ MLÁDÍ S VŠB - TU OSTRAVA

Spolupráce ZŠ MLÁDÍ S VŠB - TU OSTRAVA

 

 

Již několik let naše škola spolupracuje s VŠB - TU v Ostravě. V minulých letech jsme byli na odhalení formule VECTOR 2, žáci absolvovali několik přednášek na téma Popularizace vědecko-technických oborů, kterou si připravili studenti z VŠB.  Na Dni robotiky a techniky se u nás ve škole VŠB – TU prezentovala se svými roboty. A v letošním školním roce měli vybraní žáci možnost navštívit akci s názvem ZLEPŠI SI TECHNIKU.

 

Akce se konala v aule VŠB-TU Ostrava - Poruba a žákům byla představena technika, která neodmyslitelně doplňuje a ovlivňuje náš život. Na  exponátech a technických hračkách studenti jednotlivých fakult vysoké školy vysvětlili, co dělá optoelektronik, manažer kvality, bezpečnostní auditor, městský inženýr, biotechnolog, robotik a další desítky profesí. Žáci se tak dozvěděli o spoustě technických profesí, které se uplatňují v dnešní době na trhu práce. Dále měli možnost se projet v elektromobilu, projít si laserovým bludištěm, pracovat s roboty, zkoumali vzorky pod mikroskopem a projeli se na hoverboardu.

 

Žáci  také zhlédli  společnou science show - Tajemství energie - slavného popularizátora vědy Michaela Londesborougha a našeho neméně slavného Smokemana, kteří předvedli kouzla a příběhy inspirované přírodními vědami a technikou. 

 

Žáci přijeli z akce s nadšením, dověděli se spoustu nových informací o technických profesích a seznámili se s novými trendy, které technické obory nabízejí, a my jen doufáme, že technika naše žáky nadchne, přiláká ke studiu technických oborů, a žáci se budou o techniku zajímat i v budoucnu.

 

Mgr. Lucie Walová

výchovná poradkyně ZŠ Mládí Orlová


Datum zveřejnění/aktualizace: 2.12.2019

Zpět na výpis