MAP II - Matematický dýchánek

 

Ve středu 27.11.2019 se ve škole ZŠ Mládí Orlová konal první MATEMATICKÝ DÝCHÁNEK PRO ZAPÁLENÉ MATEMATIKY pořádný Skupinou pro matematickou gramotnost v rámci projektu MAP II - ORP Orlová. Na dýchánku se sešlo 32 zapálených matematiků ze škol ZŠ K. Dvořáčka, ZŠ U Kapličky, ZŠ Ke Studánce, ZŠ Školní, ZŠ Slezská, ZŠ Mládí, ZŠ Petřvald a ZŠ Doubrava.

Každá škola vyslala 4 žáky (2 z prvního a 2 z druhého stupně), kteří se s chutí vrhli na připravené matematické, logické a hravé úkoly, doplňovačky, příklady, tangramy. Všichni pracovali se zaujetím a nadšením, s úsměvem na tváři, vládla skvělá nálada. Ve skupinkách se radilo, povzbuzovalo a spolupracovalo se, hledalo se to nejlepší řešení problému. Jako bonusový úkol bylo připravené SUDOKU – od jeho řešení se malí matematici neodtrhli ani při malé svačince.

Každé z osmi připravených stanovišť bylo někým z účastníků označeno jako jeho „nejoblíbenější úkol“, což pořadatelům jen ukazuje, že se jim volba úkolů opravdu povedla. A na konci dýchánku vůbec nikomu nevadilo, že se nevyhlašovaly výsledky - setkání bylo totiž od začátku plánované jako nesoutěžní, ale "mozkové závity a vzájemnou spolupráci" rozvíjející. Doufáme, že si malí matematici z Orlové, Petřvaldu a Doubravy středeční den opravdu užili a odcházeli se svým Účastnickým listem spokojeni.

Mgr. Terezie Dörrerová, ZŠ Mládí Orlová

MAP II – ORP ORLOVÁ

CZ.02.3.68/0.0/0.0/17_047/0009482


Datum zveřejnění/aktualizace: 27.11.2019

Zpět na výpis