ZŠ Mládí - Republikové finále OVOV Brno 2019

 

Ve dnech 4. – 6.9.2019 se náš žák Robert Krištóf ze třídy 6.B ZŠ Mládí Orlová zúčastnil celorepublikového finále v odznaku všestrannosti. Robert soutěžil v ročníku 2008 proti dalším 23 soupeřům, kteří spolu s ním postoupili do finále.

Než se vůbec Robert dostal až do finále, musel absolvovat postupová okresní a krajská kola. V okresním kole, které se konalo 20. 3. 2019 v Havířově, získal Robert druhé místo se svými 2 687 body za disciplíny trojskok, hod medicinbalem, skok přes švihadlo, kliky a dribling. Tímto stříbrným místem si zařídil postup do krajského kola, konané 3.6.2019 v Opavě, kde všechny své soupeře na plné čáře porazil a vyhrál první místo, jež mu zároveň vyhrálo postup do celorepublikového finále.

První den na republikovém finále nás čekalo slavnostní zahájení a současně se soutěžilo v disciplínách sprint 60m, shyby, skok daleký, švihadlo a hod medicinbalem, kde Robert dosáhl nejlepšího výsledku (10,80m) ve své kategorii a získal celkový počet 2 308 bodů za první den. Další den následovaly disciplíny trojskok, kliky, leh – sedy, hod míčkem, kde si Robert hodil svůj osobní rekord 43,50 m a nakonec dribling, který Robertovi vynesl největší počet bodů a získal celkově 5 668 bodů.

Celým dnem nás doprovázely slavné sportovní osobnosti jako je například jedna z hlavních patronek Sazka olympijského víceboje mistryně světa (1996) a bronzová medailistka v trojskoku Šárka Kašpárková, David Svoboda olympijský vítěz v moderním pětiboji (2012) dále například Dalibor Motejlek – skoky na lyžích, Adolfína Tačová – sportovní gymnastika, Květoslav Svoboda – plavání a další. Tento rok jsme také oslavili 10. jubilejní výročí Sazka Olympijského víceboje, které bylo plné doprovodných programů jako Be Active vesnička se sportovními atrakcemi a celkového slavnostního zahájení s vystoupením parašutistů.

Robert si ve své kategorii vybojoval nakonec 22. místo, kdy se mu ve skoku dalekém kvůli nervozitě nepovedlo předvést své obvyklé výkony, a ztratil šanci na větší bodování. I tak však Robertovi gratulujeme neboť se svou dřinou a pílí po celý školní rok 2018/2019 dostal až na samotný republikový vrchol a reprezentoval naši školu na této úrovni.

Bc. Gabriela Poláchová

učitelka TV, ZŠ Mládí Orlová


Datum zveřejnění/aktualizace: 23.9.2019

Zpět na výpis