MŠ Ke Studánce 1033 - „Jablíčko hraní“

Začátek školního roku jsme oslavili na školní zahradě slavností „Jablíčko hraní“ .

Když se něco dělá s chutí, tak se dílo podaří – říkávaly už naše babičky. A měly pravdu. Nová akce, která se zrodila v naší mateřské škole se opravdu vydařila. Dostala název „Jablíčko hraní“. To aby každý věděl, co je jejím obsahem.

V průběhu sluncem prosvíceného odpoledne si děti zasoutěžily na jednotlivých stanovištích, které nám pomáhali řídit a organizovat  žáci ZŠ Mládí v Orlové, ti byli plně a s nadšením zapojeni, a za to jim děkujeme. Téma soutěžení se odvíjelo, jak jinak, od jablíček a všeho, čeho se jablíčka týkají. Děti prolézaly jako červíci jablkem (tunelem), překonávaly slalom s jablky, skládaly puzzle jablíčka apod. Po absolvování a získání odměny je čekalo překvapení v podobě divadla „Duo Šamšula“, které zahrálo pohádku „Jak si kočička a pejsek upekli dort“. Pohádka byla nápaditě včleněna do kontextu celé slavnosti, neboť nejen pejsek s kočičkou, ale i tvořivé maminky, babičky a dokonce i tatínkové upekli a připravili nádherné a chutné jablíčkové hody v podobě dortů, závinů, buchet, jablíček v županu, moštů, obrázků a spousty jiných. Napočítali jsme celkem 45 výrobků!

Nejnáročnější úkol měla odborná porota sestavená z řad rodičů, která během pohádky musela stihnout vyhodnotit nejzdařilejší jablíčkový výrobek. Hodnotila se nejen chuť, ale i vzhled. Po těžkém boji byly vyhodnoceny tři výrobky hodnotnými cenami – košíky, jejichž obsah tvořily jablkové dobroty.

Poté se všichni hosté „pustili“ do jablkových hodů. Chutná sousta zapíjeli jablkovým čajem nebo džusem. Všem chutnalo a rodičům za to patří obrovský dík! A těšíme se na Vás zase za rok na této slavnosti.

 

Trelová Bohunka, MŠ Ke Studánce, Orlová-Lutyně


Datum zveřejnění/aktualizace: 23.9.2019

Zpět na výpis