Šumava 2019 –Krátká zpráva z dlouhého výletu

Cílem zájezdu pro odměněné žáky a studenty orlovských škol byla letos Šumava. Ve středu 15. května vyrazilo 42 orlovských deváťáků a gymnazistů, z toho šest z naší školy, na turisticko-poznávací zájezd.

Cesta luxusním autobusem probíhala téměř podle plánu – až na „zkratky“ v podobě objížděk, ale za to jsme viděli místa, kam bychom se asi jinak nedostali. Po zastávkách na hradě Rožmberku a v cisterciáckém klášteře ve Vyšším Brodě jsme dorazili do penzionu Volyňka ve Vimperku, kde nás čekala večeře a ubytování. Čtvrteční program začal návštěvou rozhledny vybudované ze skokanského můstku na Zadově, pokračoval procházkou výběhem s jeleny a rysy (tady jsme se i v květnu koulovali!) a prošli jsme se i po okolí nejstudenějšího místa České republiky, Jezerní slatě. Počasí nám ale nepřálo, trvalý déšť a studený vítr nás provázely celý den. Přesto nás to neodradilo od podvečerní procházky centrem města Vimperk. V pátek nás čekala exkurze do grafitového dolu v Českém Krumlově, kdy jízda důlním vláčkem byla jistě jedním z nejsilnějších zážitků. Následovala prohlídka Českého Krumlova, procházka zámeckými a hradními nádvořími a zahradami s unikátním otáčivým hledištěm. A také konečně vysvitlo slunce.

Poděkování za tento krásný výlet patří všem organizátorům, Město Orlová i tentokrát vybralo nádherné lokality, zajistilo příjemné ubytování, zajímavý program, skvělého dopravce a zdatnou průvodkyni. Účastníkům zájezdu patří velké díky za vytvoření příjemné atmosféry a udržování dobré nálady!

Za pedagogický dozor Mgr. Monika Kozubková a Mgr. Radka Václavíková, ZŠ Ke Studánce


Datum zveřejnění/aktualizace: 30.5.2019

Zpět na výpis