ZŠ K. Dvořáčka 1230 - Krajská přehlídka DPS v Orlové

Ve dnech 4.4. - 5.4. se v Orlové konala Krajská přehlídka dětských pěveckých sborů, kterou organizovala ZŠ K. Dvořáčka. Ve čtvrtek proběhla soutěž sborů běžných základních škol a v pátek soutěžily sbory základních uměleckých škol a základních škol s rozšířenou výukou hudební výchovy. Celkově se během těchto dvou dnů představilo 22 pěveckých sborů z celého Moravskoslezského kraje.

ZŠ K. Dvořáčka je školou s rozšířenou výukou hudební výchovy, a proto se její sbory představily porotě až v pátek. Je třeba říci, že jsme již jedinou školou v rámci Moravskoslezského kraje, která je schopna konkurovat svými výkony sborům základních uměleckých škol. A jak jsme tedy dopadli?

DPS Prvňáčci – stříbrné pásmo, DPS Sluníčko – stříbrné pásmo, DPS Sněženka – stříbrné pásmo,  Mládežnický pěvecký sbor – stříbrné pásmo, Hokus pokus – stříbrné pásmo a největšího úspěchu dosáhl DPS Kopretina, který svou kategorii vyhrál a získal pásmo zlaté. Všem gratuluji a děkuji za reprezentaci školy a našeho města.

Velké poděkování patří městu Orlová za finanční podporu  a celému realizačnímu týmu ZŠ K. Dvořáčka v čele s Mgr. Pavlou Bjalončíkovou za organizaci této náročné akce.

 

                                                                                                                                             Mgr. Zdeněk Nowak, ředitel školy


Datum zveřejnění/aktualizace: 10.4.2019

Zpět na výpis