Karnevalové veselí MŠ Okružní 917

 

„Haló pane karnevale! Račte dále, račte dále! Máme všechno na míru, z krepového papíru“.

 

 Tato známá báseň se stala ústřední motivací celého týdne, kdy se naše Mateřská škola Orlová-Lutyně Okružní 917 připravovala na karneval.

Karneval je oblíbeným tématem dětí. Dívky se převlékají za princezny s dlouhými závoji, z chlapců se stávají piráti, rytíři, spidermany a nechybí ani zvířecí převleky. Ne jinak tomu bylo v mateřské škole Okružní.

Celý týden se prolínal v duchu karnevalového dovádění. Na třídách se tančilo, zpívalo, hrály jsme hry a dokonce se i malinko kouzlilo. Děti si vyráběly škrabošky, korunky pro princezny. Sestavovaly klauny a těšily se na to, až se konečně budou moci předvést ve svých maskách.

Ve čtvrtek 28. 2. nastal ten dlouho očekávaný den. Karneval mateřské školy, se pořádal v domě kultury. Jako každý rok, tak i letos jsme se sešli v hojném počtu. Různorodost masek a převleků byla velká. Karnevalové veselí jsme zahájili průvodem masek a tanečkem. Paní ředitelka přivítala rodiče, děti a popřála všem příjemnou zábavu. Ale co by to byl za karneval, kdyby chyběl klaun? Naštěstí na tom našem maškarním bále nechyběl a přišli hned dva! Klauni na volné noze, kteří nás provázeli celým odpolednem. Smích a jásot dětí se nesl po celém sále. Předávala se tombola, hrály se soutěže. Velký úspěch sklidily bubliny různých velikostí. Byly to dvě hodiny skotačení a dovádění, plné zábavy, nejenom pro naše děti z mateřské školy, ale i pro starší děti, které se k nám vracejí, a je jim mezi námi dobře.

Vše má svůj počátek i konec. A i náš maškarní bál došel ke svému cíli. Letošní karneval byl vydařenou akcí.  Odměnou nám byly tváře plné radosti a spokojenosti našich dětí.

 

 

                                                                                                    Lucie Franková

                                                                                                    učitelka 3. třídy


Datum zveřejnění/aktualizace: 15.3.2019

Zpět na výpis