ZŠ Ke Studánce - Myslíme na budoucnost aneb Brána řemeslům otevřená

Návštěva Střední školy techniky a služeb v Karviné ve čtvrtek  8.listopadu byla velmi přínosná a bohatá. V rámci týdenní akce Týden řemesel, techniky a technologií aneb "i malé kolo roztočí ta velká" jsme se vydali s našimi žáky 8. a 9. tříd na workshop Brána řemeslům otevřená.

Z již zmíněnou střední  školou jsme úspěšně zvládli v minulých letech projekt NatTech, který podporoval studium technických oborů a vůbec technické povědomí v Moravskolsezském kraji.

V současné době spolupracujeme v 3-letém projektu OKAP - Odborné, kariérové a polytechnické vzdělávání v Moravskoslezském kraji. Tyto smysluplné projekty jsou směřované k podpoře přírodovědných a technických oborů a studií, a budoucímu zajištění jak pracovních míst v našem regionu, tak i udržování průmyslových odvětví technického a přírodovědného rázu.

Čtvrteční workshop nabídl praktické ukázky a soutěže ze všech oborů, které lze studovat v Karviné. Mimo jiné se zde prezentovali regionální podniky a partneři, kteří mají zájem o rozvoj technického a přírodovědného myšlení. Např. Tatra Trucks, Tatra metalurgie, Volvo group,  Microsoft, Robe, Hasičský sbor a  další. Akce se velmi vydařila a naši žáci si opět odnesli novou zkušenost, která jim pomůže se lépe nebo racionálněji rozhodnout v rámci volby povolání.

Mgr. Robert Kaleta, koordinátor projektu


Datum zveřejnění/aktualizace: 14.11.2018

Zpět na výpis