ZŠ Ke Studánce 1050 - Oslavy 100 let

Sto let na ZŠ Ke Studánce

Správný projektový den by měl začínat velkými přípravami. Iniciátory celé akce naplánované na pátek 26.10.  byli vyučující dějepisu. Zapojili se všichni žáci 2. stupně, třídní i netřídní učitelé a akce se rozjela.

Nejdříve beseda T.G.M. a vznik ČSR v podání historika Muzea Těšínska Mgr. Petra Zajíčka, jež byla určena pro žáky 8. a 9. tříd. Od 10. hodiny začala ta správná dělba práce. Třídní kolektivy měly za úkol zdokumentovat prvorepublikovou oblast podle svého výběru, nebo zachytit úspěchy republiky v průběhu sta let.

A tak třeba v 6.B vytvořily děti maketu gramofonu. V 7.A se zaměřili na předměty dokumentující  dobu – od psacího stroje přes knihy až po hodinky, známky i toaletní papír. Osmáci, konkrétně 8.B, se určitě nedala zahanbit. Svou „velkolepou výstavkou“ různých dobových předmětů nenechala klidného snad nikoho. Ani deváťáci nezůstali pozadu. Pohledem na prvorepublikovou módu se potěšil určitě i každý dospělý divák.

Sedm tříd, sedm soupeřů. Kdo je nejlepší? Jednohlasně VŠICHNI! Všichni, kteří přiložili ruku k dílu a vzdali hold stoletému výročí vzniku naší republiky.

Nejlepší projekty tříd získávají peněžní poukázku. Tyto třídy se umístily na 1.místě: 6 B, 7.A, 8.B a 9.B.

V naší školní galerii tak můžeme zhlédnout spoustu krásných věcí a dovědět se mnoho informací z doby po roce 1918 dodnes. Je dobře, že naší mládeži není tato událost cizí. Výstava je  po dohodě  přístupná i veřejnosti.

                                                                                 Za školu ZŠ Ke Studánce Mgr. E. Ulmanová

Foto: https://kestudance.rajce.idnes.cz/100_let_CR/


Datum zveřejnění/aktualizace: 31.10.2018

Zpět na výpis