ZŠ Mládí 726 - Spolupráce ZŠ Mládí a VŠB-TU pokračuje i nadále

Ve spolupráci se studenty z Vysoké školy Báňské – Technické univerzity Ostrava, která začala při letošním Dnu řemesel na naší škole, jsme 3. května byli pozváni na odhalení formule Vector 03. Odhalením vrcholí desetiměsíční stavba prototypu formule č. 3, která vznikla díky práci a nadšení studentů. Chtěli jsme našim žákům ukázat techniku jako zábavnou součást každodenního života a ukázat, že i věda může být zábavná.

Studenti VŠB-TU Ostrava spojili své síly a vytvořili studentskou formuli a představili široké veřejnosti své vědecké úspěchy. Hlavním cílem Projektu Formula Student je získání praktických zkušeností a uplatnění teoretických znalostí při stavbě závodního vozidla. Žáci tak mohli vidět výsledek roční práce studentů. Úkolem týmu je každoročně vyvinout novou generaci vozu, která bude úspěšně konkurovat v soutěži Formula Student s ostatními týmy z jiných univerzit po celém světě.

 Po odhalení formule jsme měli možnost navštívit komentovanou prohlídku dílen, kde se formule skládala. Prohlídku nám zprostředkovala jediná dívka týmu Bc. Kristýna Kutiová. Vysvětlila nám jaký má formule výkon, hmotnost, rychlost, převodovku atd. Upřímně děkujeme realizátorům týmu za pozvání na akci a věříme, že našim žákům pomůže při výběru budoucího povolání.

 

Mgr. Lucie Walová

ZŠ Mládí Orlová

 

 


Datum zveřejnění/aktualizace: 4.5.2017

Zpět na výpis