Staň se ilustrátorem ekopohádky

V rámci naplňování krajské koncepce environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty se Moravskoslezský kraj chystá už popáté vydat brožurku textů pro děti s přírodní tematikou.

Ideou i nadále zůstává snaha zapojit do přípravy publikace i malé čtenáře. Následující výzva míří právě k nim:

Milé děti, o tom, že jste moc šikovné, jsme se přesvědčili už vloni, kdy k nám do redakce Moravskoslezských EVVOlistů přišla hromada obrázků, ze kterých jsme vybrali malovaný doprovod pro zatím poslední brožurku Říkanky o zvířátkách a květinách.

Jistě nebudete proti, když vám opět nabídneme možnost stát se součástí autorského týmu. Pro rok 2017 připravujeme vydání ekopohádky Pes Filípek a jeho přátelé z kobercového náměstíčka. Pracovně jí říkáme Filípek.

Co je třeba udělat? Nejprve si přečtěte přiložený text. Vám, děti, které ještě neumíte číst, jistě rádi pomohou rodiče nebo paní učitelka. Nechte přitom pracovat svou fantazii a potom nakreslete obrázek, pro který můžete zvolit jakoukoli techniku a který se k příběhu tematicky váže.

Hotové obrázky nám pošlete nejpozději do 31. března 2017 na adresu Krajský úřad Moravskoslezského kraje, odbor životního prostředí a zemědělství, 28. října 117, 702 18 Ostrava, anebo můžete využít elektronickou poštu. Více viz odkaz:

http://www.msk.cz/cz/zivotni_prostredi/stan-se-ilustratorem-ekopohadky-84757/

 



Připojené dokumenty:

Dokument ke stažení PDF [498.2KB]

Datum zveřejnění/aktualizace: 1.2.2017

Zpět na výpis